مرآت دز

اگر انبوه درختان قلم، دریا مرکب، جنّیان حسابگر و انسان ها نویسنده باشند؛ قادر به شمارش فضائل علی(ع) نخواهند بود

مرآت دز

اگر انبوه درختان قلم، دریا مرکب، جنّیان حسابگر و انسان ها نویسنده باشند؛ قادر به شمارش فضائل علی(ع) نخواهند بود

به پرسمان خوش آمدید
لطفا از توهین و تحقیر دیگران و بیان نظر بدون آدرس و نشانی اکیدا خودداری کنید. شرعا راضی نیستم.
هدف از راه اندازی این وبلاگ -به حول و قوه الهی- پاسخ به شبهات و سوالات می باشد.
و لذا قصد ما تنها کپی برداری نبوده، بلکه جامعه هدف ما نسل جوان است.

بایگانی
آخرین مطالب
آخرین نظرات
  • ۲۱ بهمن ۹۸، ۰۹:۵۵ - آموزش فروشندگی طلا و جواهر
    فوق العادست
نویسندگان

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است


:تحولات اجتماعی در جهان ؛ خانواده را با چالش ها و نیازهای جدیدی رو به رو کرده تا جایی که خانواده در برخی موارد، در معرض تهدید ی جدی است. هر چه جامعه از سنت ها فاصله می گیرد، طلاق ها بیشتر می شود. مدرنیته ناخواسته تهاجمی، روند طلاق را شتاب بخشیده است و در این میان، توجه به پدیده طلاق و فرهنگ سازی در مقوله ازدواج بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

از میزان طلاق های عاطفی آمارهایی دقیقی در دسترس نیست، ولی مطالعات نشان می دهد، میزان طلاق عاطفی دو برابر میزان طلاق قطعی است و برآوردها نشان می دهد که ۵۰ درصد زوج ها در ایران دچار طلاق عاطفی هستند؛ یعنی زیر یک سقف زندگی و به خاطر مشکلات مالی، فرزندان و… زوج خود را تحمل می کنند، ولی اختلاف نظرها و تیرگی روابط مشهود است.

محققین علوم اجتماعی علت این پدیده را این گونه بیان می کند: چون زن ابزاری برای طلاق ندارد، از مهریه خود بهره می برد تا همسرش را بترساند، ولی سرانجام تصمیم نهایی را شوهر می گیرد؛ بنابراین، طلاق عاطفی دو برابر طلاق رسمی است که خاموش و پنهان روی می دهد و تاکنون کاری درباره طلاق های عاطفی انجام نشده؛ البته در کشورهای دیگر نیز کار ویژه ای در این زمینه انجام نگرفته و بیشتر روی کاهش فشارهای عاطفی پس از طلاق کار کرده اند.

دانشمندان علوم اجتماعی  با بیان اینکه طلاق عاطفی در پی پاسخ ندادن مرد به انتظارات، انتظارات و نیازهای زن اتفاق می افتد، ایشان معتقدند : در این موارد، افراد نسبت به هم بی توجه می شوند و از ابراز عواطف به هم پرهیز می کنند. در واقع کاهش چشمگیر تعاملات مثبت و رضایت از رابطه عاطفی بین طرفین زمینه طلاق عاطفی را فراهم می کند.

بنا بر این گزارش، برخی بر این باورند که طلاق از یک سو بحران و از سوی دیگر راهکار است، چرا که در طلاق های عاطفی، بی وفایی عاطفی اتفاق می افتد که پیامدهای سخت تری نسبت به طلاق دارد.

به این ترتیب، تحولات اجتماعی در جهان ؛ خانواده را با چالش ها و نیازهای جدیدی رو به رو کرده تا جایی که خانواده در برخی موارد، در معرض تهدید ی جدی است. هر چه جامعه از سنت ها فاصله می گیرد، طلاق ها بیشتر می شود. مدرنیته ناخواسته تهاجمی، روند طلاق را شتاب بخشیده است و در این میان، توجه به پدیده طلاق و فرهنگ سازی در مقوله ازدواج بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

تصویب قوانین جامع و اصلاح گر متناسب با وضعیت فرهنگی‌، اجتماعی کنونی ازدواج و خانواده در کشور،‌ آموزش مهارت‌های زندگی در مراحل گوناگون از راه نهادهای فرهنگی و آموزشی‌، فرهنگ سازی عمومی درباره شناخت خانواده سالم از طریق رسانه‌ها از مهمترین عوامل کاهش طلاق به شمار می آیند.

‌تأمین اشتغال سرپرست خانواده و مبارزه جدی با بیکاری،‌ پیشگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه،‌ مبارزه با قاچاق مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد جوانان نیز از دیگر مسائل کارساز در کاهش طلاق است. آمارهای ده ساله اخیر نشان میدهد بیشترین سهم طلاق مربوط به زوجهایی است که حدا قل ۵ سال از زندگی مشترک آنها گذشته که عوامل مهمی از قبیل اعتیاد ؛دخالت اطرافیان ؛بیکاری و فشارهای اقتصادی از عوامل مهمی است که آموزش مهارتهای زندگی را بیش از پیش موثر وکار ساز جلوه میدهد

.سید علی صادق نساج.

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

  • .......
5

جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تهران گفت: ماهواره عامل اصلی بر هم زدن تعهدات اخلاقی و ارزشی و سوق دادن مردم به انجام مراسمات طلاق است.
 یکی از تلخ‌ترین وقایع زندگی زناشویی طلاق بوده که متاسفانه امروزه آمارش از ازدواج بالاتر ک

4شیده که این مسئله زنگ خطری برای مسئولان جوانان و کشور بوده زیرا که در صورت ادامه این روند باعث تزلزل جامعه و یک نوع‌گسیختگی خواهد شد.
 امان‌اله قرائی مقدم استاد دانشگاه تهران در این باره گفت: در هیچ کجای دنیا برای از هم جدا شدن زن و شوهر مراسمی تحت عنوان طلاق نگرفته و جشنی برپا نخواهد شد.

وی افزود: علت اصلی انجام اینگونه مراسمات را می‌توان بر بی‌بندوباری اخلاقی ، خودباختگی ،‌و از همه مهمتر تحت تاثیر رسانه‌های بیگانه بویژه کانال های فارسی‌ زبان که کارشان فرو پاشیدن کانون گرم خانواده است.

 قرائی مقدم  در فیلم‌هایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای پخش می‌شود تعهدات اخلاقی و ارزشی در بین هنرمندانش انجام نشده و به طور غیر مستقیم اینگونه رفتار را به مخاطب خویش القا خواهد کرد.

 گفتنی است که برای حفظ تعهدات دینی و ارزش‌های اخلاقی از دیدن شبکه‌های ماهواره ای به شدت امتنا کرده تا سبب حفظ کانون گرم خانواده شود زیرا هدف اصلی این شبکه‌ها انحلال خانواده  و تزلزل جامعه است.

  • .......
باور کنید که دعوا کردن با همسرتان کاملا طبیعی است چراکه شما و همسرتان دو آدم کاملا متفاوتید و ممکن است نظرات متفاوتی هم داشته باشید.
درباره اشتباهات زن و شوهر‌ها بعد از جر و بحث با یکدیگر، ۳ اشتباه بیشتر رایج است:
 
به یک متاسفم خالی بسنده نکنید
 
یک «معذرت می‌خواهم» یا «متاسفم» خشک و خالی وقتی هنوز همسرتان از دستتان ناراحت است، برای او کافی نیست. باید توضیح دهید که چرا عذر می‌خواهید. پس بهتر است بگویید «متاسفم که...» یا «معذرت می‌خواهم که...» و در ادامه آن هم باید بگویید «در آینده سعی می‌کنم...» و به همسرتان توضیح دهید که چطور آن اشتباه را دوباره مرتکب نخواهید شد.
 
به نیش زدن ادامه ندهید
 
اگر هنوز از همسرتان ناراحتید، اجازه ندارید حرف‌های نیشدار به او بزنید. هیچ وقت به او توهین نکنید. فراموش کردن توهین‌ها کار خیلی سختی است. در عوض وقتی آرام بودید، از او بخواهید به حرف‌هایتان گوش کند و برایش توضیح دهید که چرا هنوز ناراحت هستید.
 
از درست شدن اوضاع ناامید نشوید
 
دعوا کردن نشانه این است که هر دوی شما هنوز روی رابطه‌تان کار می‌کنید و رابطه‌تان برایتان مهم است و این خیلی مثبت است. ممکن است خیلی زوج‌ها را ببینید که می‌گویند قبلا خیلی دعوا می‌کردند، اما الان آسان گیر‌تر شده‌اند. این اصلا نشانه خوبی نیست! معنی آن، این است که می‌خواهند آن رابطه هر طور که هست، پیش رود.
بنابراین اینکه با همسرتان برای بهبود شرایط زندگی مشترکتان جر و بحث می‌کنید نباید باعث شود که نسبت به درست شدن اوضاع در آینده ناامید شوید. شما باید به جای افکار اشتباهی مانند طلاق با تلاش بیشتر به فکر اصلاح اوضاع فعلی زندگی مشترکتان باشید. (علیرضا عبدی، کار‌شناس ارشد روان شناسی/خراسان)
  • .......
از امام صادق علیه السلام شنیدم که مى‏ فرمود: کسى که با قصد ثروت و دارایى زنى با او ازدواج کند خداوند متعال او را درمانده آن دارایى خواهد کرد.»

 

 محمّد بن مسلم گوید:

امام باقر علیه السلام فرمود: مردى نزد پیامبر صلى الله علیه و آله آمد تا درباره ازدواج با آن حضرت مشورت کند. پیامبر صلى الله علیه و آله به او فرمودند: آرى ازدواج کن و بر تو باد به همسرى که دین‏مدار باشد خدا خیرت دهد!

حضرت فرمود: مَثَل زن شایسته مَثَل کلاغ اعصم است که قابل دسترسى نیست. پرسید: کلاغ أعصم چیست که دسترسى به آن مقدور نیست؟ حضرت فرمود: کلاغى که یکى از دو پایش سفید باشد.»

رسول خدا صلى الله علیه و آله نهى کردند از اینکه با زنى به دلیل مال و زیبایى ازدواج شود حضرت فرمودند: مالش او را سرکش مى‏ سازد و زیبایى‏ اش او را به هلاکت مى‏ کشاند بر تو باد به ازدواج با زن دین‏مدار.
 
اسحاق بن عمار گوید: «از امام صادق علیه السلام شنیدم که مى‏ فرمود: کسى که با قصد ثروت و دارایى زنى با او ازدواج کند خداوند متعال او را درمانده آن دارایى خواهد کرد.»

امام صادق علیه السلام فرمود: «اگر مردى زنى را به دلیل زیبایى و یا مالش بگیرد به آن واگذار مى‏ گردد ولى اگر به خاطر دین و فضیلتش با وى ازدواج کند خداوند مال و زیبایى را روزى او مى‏ گرداند.»

خداوند متعال فرموده است: «مردان و زنان بى‏ همسر خود را همسر دهید همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بى‏ نیاز مى‏ سازد، خداوند گشایش دهنده و آگاه است.»

امام صادق علیه السلام فرمود: «اگر مردى براى زیبایى یا دارایى زنى با او ازدواج کند به همان زیبایى و دارایى وانهاده مى‏ شود و اگر براى دین‏مدارى زنى با او ازدواج کند خدا زیبایى و دارایى را به او خواهد داد.»

پی نوشت:منابع فقه شیعه (ترجمه جامع أحادیث الشیعة)، ج‏۲۵،ص۱۵۸و۱۵۹.http://www.rajanews.com/

  • .......